جاذبه ها و میراث ناملموس کاشان نماد گردشگری آیینی منطقه فرهنگی کاشان

۱۰ مهر ۱۴۰۲ | ۰۸:۲۶ کد : ۲۲۵۱۵ اخبار مرکز

دومین نشست تخصصی حوزه گردشگری و توسعه منطقه فرهنگی کاشان با موضوع " جنبه های مردم شناختی گردشگری آیینی منطقه فرهنگی کاشان "دوشنبه 10 مهر ماه 1402 با سخنرانی عباس تراب زاده ، معاون میراث فرهنگی و پژوهشگر حوزه مردم شناسی و میراث فرهنگی ناملموس به میزبانی مرکز پژوهشی کاشان شناسی با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان و انجمن علمی گردشگری دانشگاه کاشان در محل سالن کنفرانس شهید فخری زاده پژوهشکده انرژی برگزار گردید.
رییس مرکز پژوهشی کاشان شناسی هدف از برگزاری این نشست را آشنایی فعالین حوزه گردشگری با آیین های مذهبی منطقه فرهنگی کاشان با رویکرد معرفی و توسعه گردشگری مذهبی در سطح منطقه برشمرد.
در این نشست آقای تراب زاده ابتدا به معرفی گردشگری آیینی به عنوان یکی از انواع گردشگری ها که ریشه در اعتقادات مردم یک منطقه و صادر کننده فرهنگ و آیین های دینی است پرداختند و در ادامه یکی از پهنه های جغرافیای این نوع گردشگری را منطقه فرهنگی کاشان معرفی نمودند که در این راستا همه ساله گردشگران زیادی همزمان با برگزاری این نوع مراسم در منطقه حضور پیدا می کنند و این خود بستر رونق و توسعه گردشگری مذهبی را در منطقه فراهم نموده است.
وی در ادامه بیان داشت: در منطقه فرهنگی کاشان آیین های فراوانی در دوشاخه آیین مربوط به سال قمری و آیین مربوط به سال شمسی است که در حوزه آیین مربوط به سال قمری بالغ بر 20 آیین مذهبی شامل : نخل گردانی در کاشان و سایر روستاها، توغ گردانی، چاووش عزا ، سقا خوانی، مراسم روز شش گوشه، ذوالجناح گردانی کامو، مراسم ششم امام حسین و ... همچنین در حوزه آیین های سال شمسی می توان به شش عنصر آینی ازقبیل آیین قالی شویان، باران خواهی چشمه آب دراز آزران، آیین اسفندی آزران، آیین کرده به کوه ورکان، آداب پخت آش اسفندی اسحق آباد، سنت نذر طایفه ی سادات نشلج اشاره نمود که تمامی این آیین ها تاثیر مستقیم بر جذب گردشگر ، حفظ ارزش ها و صادرات فرهنگ منطقه دارد .

کلید واژه ها: گردشگری دانشگاه کاشان کاشان شناسی نشست