مسجد جامع کاشان

۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | ۰۸:۱۴ کد : ۱۸۷۰۷ آثار تاریخی کاشان

مسجد جامع کاشان از کهنسال ترین بناهای تاریخی کاشان به شمار می رود و بر روی بنایی کهنسال تر پایه گذاری شده که به عقیده برخی از کارشناسان قدمت آن مربوط به قبل از اسلام است. بنای این مسجد مربوط به قرن‌های اولیه اسلامی است و از دیگر بناهای تاریخی کاشان دارای قدمت بیشتری است. این مسجد دارای ایوان مرتفع، صحن وسیع و حوض خانه ای در وسط و سه شبستان بزرگ است. این بنا دارای مناره آجری زیبایی است که دارای کتیبه آجری و به خط کوفی و دارای تاریخ 466 هجری قمری است که نشان دهند اهمیت و اعتبار مسجد در دوره سلجوقیان می‌باشد. در لایه برداری‌های اخیر از گچبری‌های محراب عصر سلجوقی، آثار و تزئیناتی متعلق به دوره آل‌بویه کشف و شناسایی شده است. در شبستان تابستانی این بنا که در زیر شبستان زمستانی قرار دارد طرح‌های بسیار زیبای کاشی‌کاری دیده می‌شود و در کف این شبستان آثاری از کوره‌ های پخت ظروف چینی بوسیله کارشناسان سازمان میراث فرهنگی کشف گردیده است. بنابه برخی روایات تاریخی این مسجد به دستور صفیه خاتون دختر مالک اشتر بنا نهاده شده است.