مسجد و مدرسه امام (سلطانی)

۰۲ بهمن ۱۴۰۰ | ۰۸:۳۲ کد : ۱۸۵۹۶ آثار تاریخی کاشان

مسجد و مدرسه تاریخی امام (سلطانی) در مجموعه بازار تاریخی کاشان قرار دارد و با همه خصوصیات معماری اولیه و فنون معماری معمول در آن زمان هنوز پا برجا مانده است.  این مسجد بزرگترین مسجد (مدرسه طلبه نشین) کاشان به مدرسه شاه معروف و از بناهای دوره فتحعلی شاه قاجار (1212- 1250) است. ساختمان این مسجد تاریخی از سال 1221 تا 1229 هجری قمری به سرپرستی میرزا ابوالقاسم اصفهانی که از طرف حاجی حسین خان صدراعظم عهده دار حکومت کاشان بوده به انجام رسیده و پس از آن تولیت و تصدی موقوفات مدرسه نیز به حاجی ملا احمد نراقی واگذار شده است.

صحن این مدرسه به علت طرح عالی و نقشه مرغوب، وسعت فضا و منظره زیبای آن بسیار با صفاست. جلو خان مدرسه دارای سر در کاشیکاری و بر فراز آن هم ماذنه خوش اسلوبی ساخته شده است. صحن و سرای وسیع مدرسه مربع مستطیل و بر چهار طرف آن 52 حجره با صندوقخانه و ایوان جلو و فضاهایی برای تدریس طلاب بنا شده است. این مسجد مدرسه با شماره 251 در30/3/1325 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.